U trendu

Jova Bakića za kandidata opozicije

Sociolog Jovo Bakić bio bi vrlo zanimljiv opozicioni kandidat za predsednika Srbije, izjavio je danas politički analitičar i direktor agencije Pragma Cvijetin Milivojević.

U izjavi za portal Komentar-press (www.komentarpress.net) Milivojević je rekao da Bakića uvažava i sam premijer Aleksandar Vučić, a da opozicija u poslednjih 25 godina nije imala istinskog kredibilnog levičara kao predsedničkog kandidata.

„Bakić nije obavljao niti jednu političku funkciju, nije alav ni na druge parapolitičke sinekure, tako da bi bio vrlo zanimljiv kandidat. Medjutim, teško da bi iza njega mogla da stane cela opozicija, čak i ne računajući samo Vojislava Šešelja“, rekao je Milivojević.

Politički analitičr Dejan Vuk Stanković ocenio je da bi Bakić bio ubedljiviji kandidat od Saše Jankovića i Vuka Jeremića i da ima svojih prednosti.

„Ubedljiviji je od Jankovića i Jeremića kao opozicioni populista, ima akademsku karijeru za razliku od dvojice u osnovi pripadnika moralno sporne političke klase. Uz to ima autentično napadan, pomalo egzibicionistički nastup koji može da probudi opozicione birače, razočarane u DS i njene derivate“, rekao je Stanković.

Prema njegovim rečima, Bakić bi sigurno osvojio nekoliko procenata glasova, koliko i Janković i Jeremić

„Doduše, bio bi jako daleko od pobede. Bakiću to, za razliku od Jankovića i Jeremića, nije važno. Dakle, ne bi bio gori“, kazao je Stanković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar