U trendu

Jovanović žali što nije uspeo da se dogovori s Vučićem

Šef poslaničke grupe Liberalno demokratske partije  –  SDA Sandžak Čedomir Jovanović izjavio je danas da mu je žao što nije uspeo da se dogovori s mandatarom Aleksandrom Vučićem oko načina na koji bi zajedno odgovorili na ključne probleme u Srbiji.

„Meni je žao što nismo uspeli da se dogovorimo, ne oko toga da ja budem u vladi ili da zauzmem neko mesto u ministarstvu, već oko načina na koji ćemo zajedno odgovoriti na ključne probleme u zemlji“, rekao je Jovanović u skupštini tokom rasprave o izboru nove vlade.

On je kazao da je ekspoze mandatara bio dug, ali da se ipak nije moglo čuti na koji način će se rešiti ključna pitanja od kojih zavisi budućnost zemlje poput, omogućavanja dolaska investitora, sprečavanja odlaska lekara i mladih i rešavanja teškog pitanja Kosova.

Jovanović je naveo da je Vučić komentarisao u ekspozeu kritike koje ne može da podnese i rekao mandataru da „dobro zna kakva je naša politika i da niko od nas ne može reći da je u njoj pronašao bog zna kakvo zadovoljstvo“.

Odgovarajući na Jovanovićeve navode, Vučić je rekao da ne vidi da trenutno može da vodi bolju politiku, ali da je Jovanović u pravu da više ljudi može da se uključi u taj posao.

„Biće vremena da se razgovara i da se radi“, rekao je Vučić.

On je istakao da su u skladu sa realnošću povlačili političke poteze i da će tako činiti i u budućnosti.

„Dokle bi nas dovelo da vodimo drugačiju politiku, a znate kakva odnos gradjani naši imaju o različitih svetskim silama. Jedini mogući način vodjena politike je da Srbija održava dobre odnose sa svima i da ima strateški cilj ulaska u EU“, rekao je mandatar.

U tu polemiku ubacio se u lider radikala Vojislav Šešelj koji je kazao da „nije imao pojma da Čedomir Jovanović toliko želi da bude ministar i udje u ovu vladu“.

„Nisam bio na onom skupu velikom u Busijama, povodom godišnjice Oluje, i tamo je bila prilika da se sretnem sa Čedom Jovanovićem i da me zamoli da urgiram kod svog nekadašnjeg političkog saradnika Aleksandra Vučića. Da mi je to rekao Čeda, ja bih zaista potražio Vučića, našao bih ga nekako i zamolio da uzme Čedu u vladu i da Čeda opet dovede Čumeta i da asfaltiraju celu Srbiju“, rekao je Šešelj.

On je ironično predložio da umesto Zorane Mihajlović, Jovanović bude ministar, a Ljubiša Buha Čume pomoćnik ministra.

Šešelj je danas zatražio od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da upozori goste na galeriji koji posmatraju sednicu, da ne mogu da aplaudiraju i dobacuju.

Gojković je odgovorila Šešelju da nije primetila da gosti to rade, ali ih je upozorila da više ne tapšu.

„Nisam obratila pažnju i nisam videla da li je neko od prisutnih gostiju tapšao, znam da su tapšali poslanici, ali nisam videla da li su tapšali i gosti“, rekla je Gojković.

Pošto je posle izvesnog vremena sa galerije opet usledio aplauz posle izlaganja mandatara Aleksandra Vučića, mandatar je upitao: „Šta vam smeta što aplaudiraju, to su fini ljudi“.

„Ajde nemojte, molim vas. Aplaudirajte njima kad govore, da misle da su jači“, rekao je Vučić gostima na galeriji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.