U trendu

JP Ada Ciganlija: Voda Savskog jezera bezbedna za kupanje

Javno preduzeće „Ada Ciganlija“ saopštilo je danas da je voda Savskog jezera bezbedna za kupanje i da se čak može koristiti i za piće uz prethodnu filtraciju.

„Kvalitet vode na kupalištu na Ada Ciganliji, prema svim fizičko – hemijskim i mikrobiološkim parametrima, zadovoljava normu za II klasu kvaliteta površinskih voda koje se mogu potpuno bezbedno koristiti za kupanje i rekreaciju, a mogu biti upotrebljene čak i za snabdevanje vodom za piće uz prethodni tretman filtracijom i dezinfekcijom“, navodi se u saopštenju koje je preneo Beoinfo.

Kako se navodi, Gradski zavod za javno zdravlje je od početka kupališne sezone kvalitet vode Savskog jezera proveravao više od 20 puta.

„Apsolutno svi rezultati su pokazali da je kvalitet vode besprekoran, što dokazuje i podatak da je kupalište na Adi Ciganliji šesti put zaredom dobilo najviše medjunarodno priznanje za kvalitet vode i bezbednost na kupalištu ‘Plava zastava’ „, navodi se u saopštenju.

Gradski zavod za javno zdravlje juče je preporučio gradjanima da se posle kupanja na Lidu u Zemunu i Adi Ciganliji obavezno tuširaju kao i da budu oprezni kako ne bi progutali rečnu vodu

(Beta)

1 komentar
  1. P. Eng.

    Ko je ovde lud, a ko zbunjen? Javno preduzeće „Ada Ciganlija“ saopštilo je danas da je voda Savskog jezera bezbedna za kupanje i da se čak može koristiti i za piće … Gradski zavod za javno zdravlje juče je preporučio gradjanima da se posle kupanja na Lidu u Zemunu i Adi Ciganliji obavezno tuširaju kao i da budu oprezni kako ne bi progutali rečnu vodu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike