U trendu

Jugović: Vulin ima ključnu ulogu u migrantskoj krizi

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista i potencijalni kandidat za predsednika Srbije Bratislav Jugović izjavio je da su medjunarodni zvaničnici ocenili da je ponašanje Srbije u migrantskoj krizi najhumanije i najorganizovanije u regionu, u čemu važnu ulogu ima ministar za rad Aleksandar Vulin.

Povodom izjave predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista, nije kompetentan i sposoban, Jugović je za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net) rekao da o Vulinovoj sposobnosti najbolje govori činjenica da je baš njemu dodeljena ključna uloga u migrantskoj krizi.

„Prema ocenama medjunarodnog faktora, na balkanskoj ruti Srbija je ubedljivo najhumanija i najorganizovanija. A o Vulinovim kompetencijama neka sudi (premijer Aleksandar) Vučić“, rekao je Jugović.

Bivši visoki funkcioner Dveri Vladan Glišić izjavio je da je potrebno prekinuti govor destrukcije, vašara i svadje.

„Trampova pobeda, Bregzit i drugi procesi prvi put posle trideset godina daju šansu Srbima i njihovoj eliti da pobede. To nećemo moći da uradimo ako nastavimo stari način političkog govora destrukcije, vašara i svadje. Potrebna je nova politika okupljanja koja neće koristiti ovakav politički govor“, rekao je Glišić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.