U trendu

Junajted grupa pozvala Telekom Srbije da pregovaraju o emitovanju N1

Junajted (United) grupa pozvala je kompaniju Telekom Srbija da pregovaranju o emitovanju programa N1.

U saopštenju Junajted grupe se navodi na oni ne mogu da pregovaraju sa Supernovom jer je to „fantomska firma“.

„Podržavamo Supernovu da posle poslednjeg poziva prestane da nam nudi nepostojeću saradnju, jer nijedan ugovor sa njima ne bi bio legalan. Upravo zbog činjenice da nisu registrovani kao pravno lice, narugali su se pre svega svojim korisnicima. Ponašaju se kao operater, a oni su registrovani samo kao žig“, ističe se u saopštenju.

Junajted je podsetio da emitovanje njegovih programa na kablovskim kanalima Supernove nije prekinuo „kada je na to imao svako pravo, a to je još pre godinu dana, kada se zvanično promenilo vlasništvo nad operaterima po Srbiji i kada ih je sve kupio Telekom pod vrlo netransparentnim okolnostima“.

„Mi nećemo upućivati poslednji poziv, jer želimo da naši programi u čiji kvalitet konstantno ulažemo, budu vidljiviji što većem broju gradjana. Pozivamo Telekom da pristupi legalnim pregovorima, ukoliko zaista želi ili sme da donese odluku u interesu svojih korisnika, kako bi mogli da gledaju programe Junated medije i u narednim godinama“, navodi se u saopštenju Junajted grupe.

Na kanalima Supernove od 17. januara ne emituju se programi Junajted medije – Sport klub, Nova S, Nova Sport i N1.

Supernova, brend nastao spajanjem kablovskih operatora Kopernikus, Radijus vektor i AVcom, koji je od aprila prošle godine u sastavu Telekom Srbija grupe, tvrdi da je dobio ponudu za emitovanje programa Junajteda sa lošijim uslovima nego što su imali kablovski operatori koji su u njenom sastavu. Junajted ukazuje da je ponudio iste uslove i da država pomaže Telekomu Srbija da u „naravnopravnoj tržišnoj utakmici“ stekne monopol.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar