U trendu

Juronjuz Srbija počinje danas da emituje signal preko Pej tv platformi

Medijska grupa Juronjuz (Euronews) Srbija saopštila je danas da počinje da emituje signal preko „Pay TV“ platformi, što predstavlja poslednju fazu pre početka emitovanja programa te televizije krajem ovog meseca.

Juronjuz Srbija je brendirana afilijacija medijske mreže Juronjuz, a emitovaće lokalne, regionalne, nacionalne i medjunarodne vesti na TV i digitalnim platformama, u produkciji sopstvenog tima novinara i dopisnika, navedeno je u saopštenju.

„To je deo šire Juronjuz mreže koja emituje globalne vesti na više jezika, iz evropske perspektive, za više od 400 miliona domova, u 160 zemalja“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će pokretanjem tog kanala srpski gledaoci dobiti mogućnost da saznaju vesti od informativnog kanala koji je posvećen objektivnom, nepristrasnom i preciznom novinarstvu, „koje Juronjuz porodica i njeni mediji promovišu svuda gde su prisutni“.

Generalni direktor Juronjuza Majkl Piters izjavio je da je veoma sam ponosan na „mali tim u Srbiji koji je neumorno radio u saradnji sa kolegama na pravljenju televizije koja će ponuditi prepoznatljive i nezavisne sadržaje publici na srpskom govornom području.

„Otkako je projekat najavljen u julu 2019, oformili smo fantastičan tim novinara koji su došli iz veoma različitih medija i koji svi dele strast prema informativnom novinarstvu i nezavisnom izveštavanju. Uveren sam da će novinari ‘Juronjuz Srbija’ poštovati visoke novinarske standarde i vrednosti za koje se ‘Juronjuz’ oduvek zalagao“, rekao je Piters.

Glavni urednik „Juronjuz Srbija“ Bojan Brkić rekao je da je velika čast voditi tim profesionalaca koji će doneti novu, evropsku perspektivu svakodnevnim dogadjajima.

„Bićemo posvećeni vrednostima ‘Juronjuza’ i naš rad će biti u skladu s najvažnijim principima novinarstva, dok objektivno i nepristrasno budemo izveštavali o unutrašnjim i medjunarodnim pitanjima. Nadam se da će publika prepoznati naše napore i pratiti nas na našem putu stvaranja informativnog kanala od poverenja u Srbiji“, naglasio je Brkić.

U strateškom poduhvatu da postane prvi „globalni medij na svetu“, Juronjuz je od novembra 2018. potpisao pet ugovora s medijskim i telekomunikacionim grupama o „brendiranim afilijacijama“, s namerom da izgradi pouzdan nezavisni informativni kanal u svakoj zemlji, dodaje se u saopštenju.

Juronjuz je medjunarodni informativni kanal koji se emituje u 160 zemalja sveta i distribuira u skoro 400 miliona domova – uključujući 73 odsto domaćinstava u Evropskoj uniji i Velikoj Britaniji.

„Svakog meseca, Juronjuz gleda više od 140 miliona ljudi, na TV i digitalnim platformama, prema podacima Globalnog veb indeksa za 2020. godinu“, ističe se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.