U trendu

Kamioni na Batrovcima čekaju 60 minuta

Na graničnim prelazima sa Hrvatskom Batrovci-Bajakovo i Šid-Tovarnik putnička vozila prolaze bez dužih zadržavanja, a kamioni na prelazu Batrovci čekaju 60 minuta, saopštio je Auto moto savez.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na graničnom prelazu Batrovci kolone kamiona gotovo i da nema, jer je zadržavanje za tu kategoriju vozila palo na svega 60 minuta.

Ostali granični prelazi sa Hrvatskom su i dalje zatvoreni.

Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni, zadržavanje putničkih vozila su do 30 minuta, dok teretna vozila na prelazu Horgošu čekaju više sati na izlazu iz zemlje.

Vlada Srbije sinoć je ukinula kontramere koje je uvela protiv Hrvatske kao odgovor na blokadu graničnih prelaza. Prethodno je hrvatske vlada povukla zabranu ulaska svih teretnih vozila, kao i putničkih vozila sa srpskim tablicama.

Hrvatska je zatvorila sve granične prelaze 17. septembra zbog priliva izbeglica preko srpske granice, na šta je Srbija odgovorila 23. septembra u ponoć zabranom ulaska teretnih vozila sa hrvatskim tablicama i uvoza hrvatske robe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.