U trendu

Kanal 9 čeka odgovor ministara Ljajića i Vukosavljevića

Direktorka televizije Kanal 9 iz Novog Sada Maja Pavlović, izjavila je večeras da je nakon predloga preduzeća Emisiona tehnika i veze (ETV) da dug te televizije izmiri na rate, spremna da prekine štrajk gladju, ali da traži i sastanak sa nadležnima.

„Moj zahtev nije bio da se vrati signal TV Kanala 9. Moj zahtev je bio da svedemo račun, da država nama plati što nam je dužna, kako bi i mi njima platili ono što smo mi dužni. Čim dobijem datum sastanka i čim bude pušten signal televizije Kanal 9, prihvatam da privremeno prekrinem štajk gladju i otpočnemo konstruktivne razgovore“, izjavila je Maja Pavlović.

Pavlović je u pisanoj izjavi kazala da je razgovarala sa direktorom ETV Brankom Gogićem i da je Kanal 9 obavestio ETV da je spremna da privremeno prekine štrajk, ali da traži da ministar Rasim Ljajić zakaže sastanak.

Ona je kazala da bi sastanak služio da se pronadje način da sistemski reše „izazovi koji trenutno muče elektronske medije u Srbiji, a tiču se cenovnika REM-a i cenovnika ETV“.

Direktorka Kanala 9 je zatražila da pored ministra Ljajića, sastanku prisustvuju i ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, direktor ETV Branko Gogić i zamenik predsednika saveta REM-a Goran Petrović.

Osim toga, zatražila je da sastanku prisustvuju i predstavnici medijskih i novinarskih udruženja, kao i „predstavnici medjunarodnih organizacija koje se bave slobodom medija“.

Pavlović je u ponedeljak započela štrajk gladju, nakon što je ETV 18. maja, posle 20 godina postojanja, ugasio signal Kanala 9, zbog duga.

Preduzeće Emisiona tehnika i veze saopštilo je nakon toga da je dug od 2,5 miliona dinara jedini razlog gašenja signala novosadskog TV Kanala 9, te da je Kanal 9 dobio ponudu da dugovanje izmiri u 24 rate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.