U trendu

Kecman smenjen da bi se posvetio slučajevima ubijenih novinara

Vršilac dužnosti direktor policije Vladimir Rebić negirao je danas da je načelnik beogradske Uprave kriminalističke policije (UKP) Dragan Kecman smenjen zbog Savamale, istakavši da je to uradjeno kako bi se u potpunosti posvetio rešavanju slučajeva ubijenih novinara.

„Netačne su spekulacije koje su se pojavile u medijima da je Kecman smenjen zbog slučaja Savamala“, naveo je on, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Rebić je naveo da je Kecman „upućen u načelstvo UKP-a u sedištu MUP-a, kako bi se, zbog važnosti slučajeva ubijenih novinara u Srbiji, u potpunosti posvetio njihovom rešavanju“.

„Obavljajući dve značajne funkcije istovremeno, načelnika beogradske kriminalističke policije i prvog čoveka tima za istraživanje ubistava novinara, Kecman nije mogao da pruži maksimalan doprinos na obe pozicije“, ukazao je Rebić, navodi se u saopštenju.

On je naveo i da je „napravljen odredjeni pomak koji vodi ka rasvetljavanju najtežih ubistava novinara, poput Slavka Ćuruvije i Milana Pantića i da je potrebno „nastaviti intenzivan rad“.

„Očekujemo da se ulože dodatni napori i ostvare svi ciljevi koji su zacrtani prilikom formiranja Komisije za istraživanje ubistava novinara, jer je to veoma važan i značajan posao za Srbiju“, dodao je Rebić.

Kecman je takodje negirao da je smenjen zbog rušenja objekata u Savamali i dodao da ne zna razlog svoje smene, jer stanje bezbednosti nikada nije bilo bolje nego u poslednjih godinu dana.

„Stanje bezbednosti i rezultati rada Uprave kriminalističke policije Beograd nikada nisu bili bolji, nego u poslednjih godinu dana. O tome govori statistika. Ne znam zašto sam razrešen. To je na vama novinarima da utvrdite“, naveo je Kecman u pismu koje prenosi list Politika.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.