U trendu

Keljani: Izjava Konjufce deo specijalnog rata protiv Policije Kosova

Portparol policije Kosova Bakir Keljani odbacio je kao netačne i tendenciozne izjave šefa poslaničke grupe pokreta Samoopredeljenja Glaufa Konjufce da je policija pomogla poslanicima tog pokreta da u Skupštinu Kosova unesu suzavac.

„Izjava Konjufce nije istinita. Tendenciozna je, ima za cilj da diskredituje profesionalizam policije i deo je specijalnog rata protiv Policije Kosova“, izjavio je Keljani za KTV.

On je dodao da su, postupajući prema odluci predsedništva Skupštine Kosova, policajci danas preduzeli dodatne mere kontrole svih koji su ulazili u zgradu Skupštine Kosova, od predsednice Atifete Jahjage, preko predsednika parlamenta do svih drugih.

On je najavio da će policija, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeti sve mere da razjasni sve što se dogodilo tokom današnje sednice Skupštine Kosova.

U međuvremenu, u Skupštinu su stigli tužilac osnovnog tužilaštva u Prištini i pripadnici forenzičke službe Policije Kosova. 

Prištinski mediji su objavili snimke u kojima se vidi da je suzavac prvo aktivirala šefica poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi, a posle nekoliko sekundi to je uradio i poslanik Samoopredeljenja Faton Topali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar