U trendu

Kif: Britanija nastavlja podršku reformama u Srbiji

Britanski ambasador u Beogradu Denis Kif izjavio je da će London nastaviti da pruža podršku Srbiji na polju reformi kako bi ostvarila uspeh koji Velika Britanija želi da vidi.

„Želimo da vidimo države Balkana kako ostvaruju uspeh, želimo da vidimo kako Srbija ostvaruje uspeh i napredak, i u tom cilju ćemo nastaviti da obezbedjujemo istinsku podršku za istinske reforme“, rekao je britanski ambasador za Danas od srede.

Kif je podsetio da se politika Velike Britanije na Balkanu bazira i uvek se bazirala na promovisanju stabilnosti, prosperiteta i dobrosusedskih odnosa.

Komentarišući ishod referenduma o izlasku Britanije iz Evropske unije Kif je naveo da je to bila važna demokratska odluka britanskog naroda.

Prema njegovim rečima, britanski premijer Dejvid Kameron predočio  je svoj stav o načinu na koji britanska vlada treba da sprovede navedenu odluku.

„Premijer je takođe jasno stavio do znanja da je naš cilj da radimo konstruktivno s našim prijateljima i partnerima kako bismo se postarali da imamo konstruktivne odnose s njima u budućnosti“, kazao je Kif.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar