U trendu

Kiša i vetar otežavaju saobraćaj

Zbog kiše i vetra danas je otežan saobraćaj na putevima Srbije, a Auto-moto savez Srbije upozorava i na učestale odrone kroz šumska područja, klisure i stenske useke.

Prema poslednjim podacima Uprave granične Policije, zadržavanje putničkih vozila na graničnim prelazima nisu duža od 20 minuta. 

Danas će od sedam do 19 časova na delu auto-puta E-75 biti zatvoren kanal 11 naplatne stanice „Beograd“, u smeru Niš-Beograd. Tokom noći između petka i subote kod naplatne stanice „Beograd“ na Bubanj Potoku, u smeru Beograd–Niš za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka i kanali za naplatu putarine u prvom redu, iz pravca Niša.

Na deonici autoputa Subotica – Novi Sad, posle naplatne stanice Sever u toku je obnova nadvožnjaka, a očekuje se da radovi budu završeni do 20. oktobra.

Od 13. jula na državnom putu IB reda br. 44 i državnom putu IA reda br.1, deonica Grabovnica-Grdelica saobraćaj se preusmerava na novoizgrađenu levu traku autoputa.

Od 8. oktobra, zbog izgradnje južnog kraka Koridora 10 i radova na obnovi mosta kod Predejana saobraćaj se odvija levom kolovoznom stranom uz naizmenično propuštanje vozila, a izmene u režimu saobraćaja trebalo bi da budu ukinute do 5. novembra.

Na deonici Koridora 10 Vladičin Han-Vranje, između Poloma i Prevalca, do 15. novembra saobraćaj je preusmeren na novoizgrađenu privremenu saobraćajnicu koja je paralelna sa autoputem. Preusmeravanje važi za sva vozila, bez ograničenja.

Danas su predviđene dve potpune obustave saobraćaja, na Autoputu E80, Niš – Dimitrovgrad (Granica sa Bugarskom), na deonici kod mosta u Čifliku, i to od 9 do 11 i od 14 do 16 časova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.