U trendu

Ključan doprinos Srbije prevazilaženju problema u regionu

Predsednik Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) Pedro Agramunt izjavio je danas u Beogradu da Srbija ima ključan doprinos u prevazilaženju nestabilnosti i problema u regionu Zapadnog Balkana.

Agramunt je u razgovoru s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem izrazio zadovoljstvo zbog odlične saradnje sa Stalnom delegacijom Narodne skupštine Srbije i njenog doprinosa ciljevima i radu PS SE.

„Agramunt je istakao da je Srbija jak partner i ključna zemlja na Zapadnom Balkanu, čiji je doprinos prevazilaženju nestabilnosti i problema u regionu ključna“, rekao je predsednik PSSE, saopšteno je iz Vlade.

Vučić je rekao da će Srbija nastaviti da bude „zagovornik pomirenja i saradnje u regionu, jer bez političke stabilnosti nema ekonomskog napretka“.

U saopštenju se navodi da je Vučić upoznao Agramunta s rezultatima ekonomskih reformi i da je rekao da će Srbija ubuduće više koristiti ekspertize PSSE, posebno u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije, „što će doprineti i napretku zemlje na putu ka Evropskoj uniji“.

Vučić je zahvalio Savetu Evrope i PSSE na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i izrazio očekivanje da će nastaviti sa statusno neutralnom politikom kad je reč o Kosovu.

Medju temama razgovora Vučića i Agramunta bila su i pitanja izbegličke i migrantske krize, porasta nacionalizma i ekstremizma u Evropi, kao i borbe protiv terorizma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.