U trendu

Ko je Zoran Đorđević, novi ministar odbrane?

„Čovek vojske“, Zoran Đorđević, završio je Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane, a trenutno privodi kraju doktorske studije, sa disertacijom iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.

Član je GO SNS i Ekonomskog saveta te stranke, a u Ministarstvu odbrane je na funkciji državnog sekretara od avgusta 2012. godine, kada je ministar odbrane bio aktuelni premijer Aleksandar Vučić.

Master je ekonomskih nauka u oblasti međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka – Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju u Beogradu.

Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama (Comtrade, Kabel-X…).

Usko je usmeren na medunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju, o kojima je objavio više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanja, član je udruženja Mensa Srbija.

Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata, dobitnik je, između ostalih i nagrade „Mihailo Petrović-Alas“ iz oblasti matematike.

Član je udruženja Mensa Srbija.

Rođen je u Beogradu 1970. godine, oženjen je i otac dvoje dece, govori engleski i ruski jezik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar