najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ko preti bezbednosti premijera, ko je zakazao?

U blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima policija je danas pronašla arsenal oružja u sanducima koji je nesumljivo predstavljao pretnju za premijera, a premijer je sklonjen na bezbednu lokaciju.

Arsenal je pronađen danas oko 16 sati sakriveno u šumi u Jajincima, nedaleko od porodicne kuće oca Aleksandra Vučića, u kojoj često boravi premijer.

Na tu lokaciju u Jajincima upućene su jake policijske snage koje su blokirale ceo kraj, a na lice mesta došao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ministar je rekao da je oružje nađeno u Jajincima, pronađeno po dojavi nekog od građana koji je obavestio policiju da se nešto sumnjivo tamo nalazi.

On je precizirao da je pronađena jedna zolja, više ručnih bombi i veća količina municije za automatsku pušku i za snajper.

“Radi se o veoma opasnom oružju jer ako bi zolja ekspolodirala povredila bi veliki broj ljudi”, rekao je Stefanović novinarima i objasnio “da bi ljudi znali šta je zolja – to je ručni bacač raketa koji služi za uništavnaje oklopnih vozila i tenkova ili blindiranih automobila”.

Stefanović je izjavio da će od bezbednosnih službi tražiti da izađu sa informacijama povodom pronalaženja oružja , a “ako to ne mogu, nisu kadri da to urade treba svi da se povuku”.

On je dodao da očekuje od bezbednosnih služzbi da daju sve informacije pošto je, kako je istakao, kontraobaveštajna zaštita najvažnija.

Stefanović je rekao da je oružje koje je pronađeno u blizini porodične kuće premijera bilo skriveno u sanducima u šumi.

Pitanje novinara je bilo, a to se pojavilo i u pojedinim medijima tokom dana, da je oružje pronađeno u blindiranom automobilu, ali je Stefanović to demantovao, objasnivši da je oružje bilo u sanducima koji su namenjeni za čuvanje takve vrste naoružanja.

“Reč je o sanducima u kojima je oružje zaštićemo od oštećenja, da bi bilo spremno za upotrebu odmah, ali je neobično da se nalazi baš ovde”, rekao je Stefanović, aludirajući na blizinu kuće premijera Aleksandra Vučića.

Ministar je rekao da je oružje tamo ostavljeno na određenom mestu za izvršioca i da se nalazilo na skretanju gde vozilo premijera ulazi u ulicu i mora da uspori na gotovo 10 na sat.

Po nalogu resornog tužilaštva doneta je odluka da se uradi DNK, da se skinu otisci sa zolje, ručnih bombi, municije kako bi se što pre utvrdilo kako se taj arsenal našao u neposrednoj blizini porodične kuće premijera u naselju Jajinci.

Sve bezebednosne službe su odmah aktivirane i uključene u ceo proces rada, tako da je na licu mesta policijski uviđaj, tu su i kontradiverzione ekipe.

Kako navode mediji, pronađena je jedna zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 milimetra, pronađeno je četiri ili pet metaka automatskog naoružanja, kao i između 10 i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Kako se procenjuje, pronađena kolicina oružja bila je dovoljna da uništi kolonu vozila – automobila, autobusa i kamiona.

Koliko dugo to naoružanje stoji u šumi kod Jajinaca, nije poznato, ali je, prema saznanjima policije, trebalo da bude upotrebljeno ovih dana, navode mediji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike