U trendu

Ko su Srbi uhapšeni u akciji kosovskih specijalaca

Dvojica od četvorice Srba koji su uhapšeni u severnom delu Kosovske Mitrovice su policajci Kosovskih policijskih snaga, Dragiša Marković i Nedeljko Spasojević.

Kako prenosi Blic, uhapÅ¡eni pripadnik KPS Nedeljko Spasojević je istraÅŸni policajac i do sada nije dovođen u vezu sa bilo kakvom istragom ubistva Olivera Ivanovića.

Drugi policajac Dragiša Marković već je jednom priveden u okviru istrage vezane za ubistvo lidera kosovskih Srba, koju navodno vode kosovske institucije, navodi list.

Marković je sa kolegom Åœarkom Jankovićem 10. februara priveden, a kosovske vlasti su tada obrazloÅŸile privođenje “sumnjom da su uzeli čauru sa lica mesta na kome je ubijen Oliver Ivanović”.

Marković je tada suspendovan, ali ubrzo potom i vraćen na posao.

Jutros uhapšeni Aleksandar Ćurčić i Marko Rošić poznati su u gradu na Ibru.

RoÅ¡ića svi prepoznaju kao navijača Partizana, dok Ćurčića Mitrovčani pamte kao jednog od momaka sa mosta – “čuvara mosta”.

Jedna od glavnih nepoznanica i za upućene u kosovska dešavanja jeste to po kom principu su kosovski specijalci hapsili upravo ove građane severne Mitrovice, jer se ne pronalazi veza među uhapšenim Srbima, piše list.

Tanjug je objavio video-snimak koji prikazuje tragove krvi na mestu hapšenja Aleksandra Ćurčića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar