U trendu

Kolovozi vlažni, sneg visine do pet centimetara

Javno komunalno preduzeće „Putevi Srbije“ pozvalo je danas vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i da voze veoma oprezno zbog niskih temperatura i mogućnosti stvaranja poledice.

Na putevima u Srbiji kolovozi su uglavnom vlažni, posebno u nižim predelima zemlje, a sneg je visok do pet centimetara i uglavnom raskvašen, navodi se u saopštenju.

Za Beograd se danas predvidja vetrovito i veoma hladno vreme sa snegom i temperature od minus pet do minus tri stepena. U čitavoj Srbiji očekuje se oblačno vreme sa snegom i vetrom. Minimalna temperatura će biti od minus osam do nula stepeni, dok će najviša dnevna temperatura u Srbiji biti od minus sedam do nula stepeni na jugu.

Zbog kiše može doći do formiranja poledice u jugozapadnim delovima Srbije, dok se veća količina snega očekuje u centralnim i južnim krajevima uz formiranje snežnog pokrivača od 10 do 20 centimetara. 

Kako se navodi, najopterećeniji putni pravci u Srbiji su petlja Feketić prema granici sa Madjarskom, zatim put Feketić – Novi Sad, gde je kolovoz vlažan, ali nema snega, deonica od petlje Beška do petlje Novi Banovci gde put pogoršavaju vlažan drum i sneg.

Kao opterećeni putni pravci naveden je i deo puta od Bubanj Potoka do Male Kopašnice, zatim u Beogradu na delu od petlje Dobanovci do petlje Zmaj i kao problematičan deo naveden je put od granice sa Hrvatskom (Batrovci) do petlje Dobanovci.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.