Kome je vakcinacija trn u oku?

Ministarstvo zdravlja ima saznanja da u istupima pojedinaca protiv vakcinacije postoje i neki drugi interesi, ali, za sada, ne žele da „upiru prstom“ u moguće finansijere antivakcinalista, pišu današnje „Večernje novosti“.

Radili smo analize koje ukazuju da pojedinci iz farmaceutske industrije mogu da imaju takav interes. Ovo je ozbiljna država i iskoristiće sve svoje resurse u dozvoljenim zakonskim okvirima da tačno utvrdi ko i kako podržava laike da se suprotstavljaju struci i na taj način izazivaju situacije sa kakvim se trenutni suočavamo zbog malih boginja, kažu u Ministaravu, prenosi list.

U farmaceutskoj industriji, navode iz Ministarsva, postoje i oni koji donacijama i drugim vidovima pomoći zaista podržavaju vakcinaciju i druge naše aktivnosti, na čemu smo im zahvalni, ali i za njih je bolje da se sve ovo istera do kraja.

Da vidimo ko stoji iza višegodišnje kampanje antivakcinalnog lobija, da ni oni ne nose anatemu nekih koji svoje interese istvaruju preko leđa građana, navode u Ministarstvu zdarvlja za „Novosti“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.