U trendu

Kompanija Dijamant s milion dinara pomaže Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom

Kompanija „Dijamant“ najavila je da će donirati milion dinara Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom, koje će dobiti osam organizacija okupljenih oko tog udruženja.

Donacija će biti rasporedjena organizacijama u Nišu, Novom Sadu, Zaječaru, Kragujevcu, Jagodini, Pirotu, Požarevcu i Beogradu.

Novac je prikupljena u januaru i februaru u akciji „Prati suncokret“ koja je počela likovnim konkursom „Dijamanta“ za osobe sa Daunovim sindromom.

Četiri likovna rada su odabrana za promotivni materijal na bocama ulja od čije je prodaje po dinar izdvojen za pomoć osobama sa Daunovim sindromom.

Ostali radovi biće prikazani na zajedničkoj izložbi 9. i 10. aprila u Galeriji „Progres“ u Beogradu, kada će biti uručena donacija, rekla je agenciji Beta menadžerka te kompanije Bojana Petrašek Dundjerski.

Ona je dodala da „Dijamant“ želi da ta akcija postane redovna i da ponovo bude organizovana već sledeće jeseni.

Cilj je ne samo finansijska pomoć osamostaljivanju osoba sa Daunovim sindromom, već i skretanje pažnje javnosti na to da zdrave i osobe sa Daunovim sindromom imaju više sličnosti nego razlika, rekla je Petrašek Dundjerski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.