U trendu

Kompanija Roma ofarbala fasadu vrtića Skadarlija i zaštitila je od grafita

Prodavnica boja, fasada i tapeta „ROMA Company“ donirala je danas vrtiću „Skadarlija“ u Beogradu antigrafitni premaz kojim je fasada te predškolske ustanove zaštićena od daljeg šaranja grafitima.

Pomoćnica direktorke Predškolske ustanove „Skadarlija“ Sanja Lazović je kazala da su dosad imali dosta problema sa grafitima koji su često bili neprimerenog sadžaja.

Lazovićeva je rekla da se dešavalo da deca koja tuda prolaze kada idu u vrtić i koja znaju da čitaju, često usvajaju neprimerene sadržaje ispisane kao grafit na fasadi.

„Zato smo veoma zadovoljni i srećni što se ‘ROMA Company’ uključila da nam pomogne i akcijom sa antigrafit bojom sanira naše zidove“, izjavila je ona.

Dodala je da će vrtiću, kao javnoj ustanovi, ta donacija biti od velike koristi u budućnosti jer neće morati da snose troškove čišćenja fasada.

Slobodan Koković iz Roma company je rekao da je zid koji je bio išaran, sada sveže okrečen i premazan antigrafitnom zaštitom koja će omogućutu da se ukoliko se ponovo budu šarali grafiti oni jednostavno skidaju upotrebom tople vode.

„Zaštita se nanosi u vidu tankog sloja, a proizvod koji nanosimo je na ekološkoj bazi“, istakao je on i dodao da je boja naneta uredjajem „Airlles“ marke „Wagner“.

Koković je dodao da je premaz na bazi prirodnog voska, biorazgradiv i u skladu sa tim prilagodjen je ustanovama te vrste.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.