U trendu

Konačno sunce i više temperature: Čekaju nas prolećni dani, međutim…

Od danas se u celoj zemlji se očekuju prave prolećne temperature, koje će se kretati i do 20 stepeni Celzijusa. Mogući su i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

– U petak i subotu biće još pet stepeni toplije, tako da možemo očekivati i 20 stepeni. Kiša bi mogla da pada u četvrtak u Vojvodini, ali bi to više bio kratkotrajni pljusak. U subotu i nedelju, međutim, postoje veći izgledi za kišu, ali ne onu celodnevnu, nego lokalne kratkotrajane pljuskove sa grmljavinom – rekao je Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U nedelju se očekuje malo svežije vreme i opet oko pet stepeni svežije. Slično se očekuje i u ponedeljak.

– Biće naizmenično toplije i hladnije. Već u utorak i sredu ponovo će biti toplije, sa temperaturom od 15 do 20 stepeni – kaže Todorović.

Prema podacima Nacionalnog centra za klimatske promene u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, prognoza za proleće i nije baš tako divna. Predviđa se da će proleće biti toplo i sa prosečnom količinom padavina u većem delu zemlje. Međutim, po prognozi klimatskog sektora RHMZ -a tokom proleća očekuju nas i mrazni dani, kada je minimalna temperatura niža od 0 stepeni Celzijusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.