U trendu

Košava vraća sneg na ulice

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić apelovao je danas na gradjane glavnog grada da imaju strpljenja jer se sneg zbog jake košave, i pored stalnog čišćenja gradskih službi, vraća na ulice.

„Nažalost, košava, čija je brzina šest metara u sekundi, a sa udarima do 17 metara u sekundi, nanosi sneg ponovo na ulice čim bude očišćen. Slično je bilo u Banatu 2013. godine kada je mali sneg napravio velike smetove i zavejao puteve. To je prirodna nepogoda sa kojom moramo da se borimo i zato molimo gradjane za strpljenje. Radnici Beograd-puta su svojim radom obezbedili da sve linije gradskog prevoza rade. Nijedna linija nije danas skraćena i to nam je prvi prioritet“, naveo je Vesić.

U pisanoj izjavi, on je naveo da će sneg padati noćas do 22 sata, pa ujutro ponovo, kada će snežne padavine prestati.“Košava će duvati do prekosutra ujutru. Iskoristićemo noć da sve ulice kojima saobraća gradski prevoz budu očišćene za jutarnje polaske. Medjutim, od sutra tokom dana sneg prelazi u ledenu kišu. Ledena kiša je opasnija od snega i prouzrokavaće više problema u vožnji i zato molim gradjane da narednih dana budu veoma oprezni, da koriste gradski prevoz i da ne koriste privatna vozila ako ne moraju ili ako nisu iskusni vozači“, dodao je Vesić.

On je dodao da zimska služba Beograda od sinoć na ulici radi sa 103 kamiona, 37 specijalizovanih vozila, 14 mašina i sa 300 radnika u dve smene po 12 sati.

„Utrošili smo za 12 sati već 775,43 tone soli, 252,66 tona mešavine i 3,780 tona kalcijum hlorida koji bacamo kada je temperatura niža od  minus 5 stepeni“, rekao je Vesić.

Povezane vesti:

Sneg stvara probleme u saobraćaju

Savet vozačima da ne voze bez zimske opreme

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)