najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Kosovo ostaje van Uneska samo čudom

Istoričar i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Predrag Marković rekao je večeras u Nišu da nepravda i poniženje koja nam se kao državi i narodu spremaju, a to je prijem Kosova u Unesko, mogu biti izbegnuti samo čudom.

“Sa stanovništa zapadnih sila prijem Kosova u članstvo Uneska je logičan korak posle priznavanja Kosova kao države. Kada ne bi priznali članstvo Kosova u Unesko to bi značilo da poništavaju svoju odluku o priznavanju Kosova kao države“, kazao je Marković novinarima pred početak proslave 25 godina rada Gradskog odbora SPS-a. 

Marković je izjavio da Srbija mora da se zbog toga stavi u poziciju zapadnih sila, mada uništavanje srpskih spomenika na Kosovu pokazuje da to niti je država, niti je civilizovano društvo, niti tamo postoji elementarna civilizacijska svest.

 “Naravno da strepimo. Ljudi koji su 50 godina palili srpske crkve i manastire sada hoće da ih čuvaju. To je kao da date vuku da čuva jariće“, rekao je Marković.  

On je kazao da bi Srbija  možda ipak mogla da sprovede neke mere kako  Kosovo ne bi postalo član Uneska.

 “Možda bi članstvo u  Unesko moglo da se vezuje za Briselske pregovore, pa da mi, ukoliko imamo srca i srčanosti, nešto tu zatežemo, ili da se traži neka druga alternativa“, rekao je Marković.        

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike