najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kosovo treba da prekine razgovore sa Srbijom

Prištinski advokat i spoljni savetnik ministra inostranih poslova Kosova Azem Vlasi izjavio je danas da Kosovo treba da prekine razgovore o normalizaciji odnosa sa Srbijom zbog arbitrarnih hapšenja zvaničnika Kosova, kakav je slučaj i sa direktorom Regionalne policije Kosova za jug Mitrovice Nehata Tačija.

“Vlada Kosova treba da prekine razgovore sa Srbijom i da se sporazumeju da se pojedinci sa Kosova ne mogu hapsiti zbog takvih optužnica”, kazao je Vlasi za portal Zeri.info.

On je ocenio da je hapšenje potpukovnika Tačija nezakonito jer pretenzije za ratne zločine podpadaju pod nadležnost Specijalnog suda, a ne sudova na Kosovu ili Srbiji.

“Treba da se razgovara sa Evropskom unijom i da se postigne dogovor da Srbija nema pravo da krivično goni za terorizam zbog učešča u odbrambenom ratu Kosova. Ako imaju dokaze za to treba da saradjuju sa EU i da ih izvedu pred sud. Za sada za to postoji Specijalni sud čiji je zadatak da se bavi takvim slučajevima, tako da hapšenja koja vrši Srbija nisu pravična”, kazao je Vlasi.

On smatra da je Vlada Kosova zakasnila u reagovanju i preduzimanju konkretnih koraka povodom hapšenja visokog policijskog zvaničnika.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike