U trendu

Kosovska Mitrovica: Potporni zid će biti pomeren dva metra

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas na vanrednoj sednici skupštine opštine da će potporni zid koji se nalazi u blizini mosta biti pomeren i uvučen dva metra prema pešačkoj zoni.

Rakić je u obraćanju odbornicima rekao da je to ono što je dogovoreno još 8. decembra i da će taj redizajnirani deo nove strukture biti u stvari zaštita pešačke zone u ulici Kralja Petra kako niko ne bi vozilom mogao da uđe u pešačku zonu.

“Ako sutra krenemo sa uklanjanjem postojeće structure (zida) za dva dana kreće izgradnja ove nove strukture. Isto ovo rešenje su oni imali u Briselu pre dva dana. Priština nije htela da prihvati taj predlog želeli su da ovo reše na lokalnom nivou,”- rekao je Rakić.

On je naglasio da građani nemaju razologa za strah i paniku. „Pregovarali smo pet dana, pregovaraćemo još 55 ali nema razloga za strah da će biti jednostranih poteza i da će specijalne jedinica kosovske policije doći na sever da nešto uklanjaju,“ rekao je on.

Rakić je poručio da je briselski proces započeo ne između opštine Severna Mitrovica i nekog iz Prištine već da dijalog vode Beograd i Priština i da traži da se u tom formatu nastavi dijalog da bi se, kako je rekao, sve nesuglasice rešile na najvišem nivou.

Vanrednoj sednici opštine Severna Mitrovica prisustvovalo je 16 od 19 odbornika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar