Kosovska Mitrovica: Potporni zid će biti pomeren dva metra

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je danas na vanrednoj sednici skupštine opštine da će potporni zid koji se nalazi u blizini mosta biti pomeren i uvučen dva metra prema pešačkoj zoni.

Rakić je u obraćanju odbornicima rekao da je to ono što je dogovoreno još 8. decembra i da će taj redizajnirani deo nove strukture biti u stvari zaštita pešačke zone u ulici Kralja Petra kako niko ne bi vozilom mogao da uđe u pešačku zonu.

“Ako sutra krenemo sa uklanjanjem postojeće structure (zida) za dva dana kreće izgradnja ove nove strukture. Isto ovo rešenje su oni imali u Briselu pre dva dana. Priština nije htela da prihvati taj predlog želeli su da ovo reše na lokalnom nivou,”- rekao je Rakić.

On je naglasio da građani nemaju razologa za strah i paniku. „Pregovarali smo pet dana, pregovaraćemo još 55 ali nema razloga za strah da će biti jednostranih poteza i da će specijalne jedinica kosovske policije doći na sever da nešto uklanjaju,“ rekao je on.

Rakić je poručio da je briselski proces započeo ne između opštine Severna Mitrovica i nekog iz Prištine već da dijalog vode Beograd i Priština i da traži da se u tom formatu nastavi dijalog da bi se, kako je rekao, sve nesuglasice rešile na najvišem nivou.

Vanrednoj sednici opštine Severna Mitrovica prisustvovalo je 16 od 19 odbornika.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike