U trendu

Kotlovi u toplani Dunav ponovo isporučuju toplotnu energiju

BEOGRAD – Toplana Dunav je danas dva časa ostala bez napajanja sa trafo stanice, zbog čega se osetio pad temperature u sistemu daljinskog grejanja, ali su tri kotla u međuvremenu osposobljena i nesmetano rade poslednji sat, pa korisnici sa ovog područja već osećaju normalizaciju snabdevanja.

Usled poremećaja napona na elektromreži, Toplana Dunav je danas dva časa ostala bez napajanja sa trafo stanice, zbog čega su korisnici sa ovog toplotnog područja tokom dana osetili pad temperature u sistemu daljinskog grejanja, saopštavaju iz Beokom servisa.

Zbog oscilacija na elektromreži odregovali su sigurnosni sistemi odnosno elektronska zaštita na kotlovima, te su sva četiri kotla u jednom momentu prestala sa radom.

Brzom reakcijom „Elektrana“ i EDB-a, tri kotla su osposobljena i nesmetano rade poslednjih sat vremena, tako da korisnici usluga Beogradskih elektrana sa ovog toplotnog područja već osećaju normalizaciju snabdevanja.

Važno je napomenuti da ni u jednom trenutku nije došlo do potpunog hlađenja daljinskog sistema grejanja, što će olakšati da radijatori u stanovima ponovo dostignu potrebnu temperaturu, rekao je Darko Glavaš, v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaciju i koordinaciju sa građanima.

Trenutno se radi na osposobljavanju četvrtog kotla i nastavljamo sa režimom 24-časovnoh snabdevanja toplotnom energijom. Izvinjavamo se sugrađanima zbog neprijatnosti i činimo sve napore kako bi sistem ostao stabilan, a naši korisnici dobili potreban kvalitet usluge, kazao je Glavaš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar