Krađa goriva uzrok sudara vozova u Ripnju?

BEOGRAD – Kriminalistička policija ispituje uzroke jutrošnjeg sudara voza i lokomotive u Ripnju zbog sumnje da je do udesa došlo zbog krađe goriva, saopštilo je JP „Železnice Srbije“.

Kako se navodi, prve informacije ukazuju da je dizel lokomotiva „Srbija Karga“ otpremljena četiri minuta pre putničkog voza i da je stajala na otvorenoj pruzi kada je na nju naletela putnička garnitura.

Ispituju se razlozi zaustavljanja lokomotive na otvorenoj pruzi, a obaveštena je Kriminalistička policija zbog sumnje da je lokomotiva zaustavljena zbog istakanja nafte iz rezervoara lokomotive budući da je na mestu nesreće uočeno više kanti za istakanje nafte.

Dodaje se da će istražni organi utvrditi osnovanost ovih sumnji i da Komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrđuje uzroke nesreće, te da će po završetku rada biti izdato detaljno saopštenje.

Jutros oko 5.40 sati, između železničkih stanica Ripanj tunel i Klenje jutros oko 5.40 sati putnički voz koji je saobraćao na relaciji Stalać – Beograd naleteo je na lokomotivu železničke kompanije „Srbija Kargo“ koja je stajala na otvorenoj pruzi.

U saopštenju se navodi da je tom prilikom lakše povređeno dvanaest osoba i da su svi infrastrukturni objekti bili ispravni i u funkciji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike