U trendu

Kragujevac: Povredjeni u eksploziji nisu životno ugroženi

Stanje povredjenih u eksploziji u Tehničko-remontnom zavodu (TRZ) koji su zbrinuti u kragujevačkom Kliničkom centru je stabilno i niko nije životno ugrožen, rekao je u utorak uveče agenciji Beta direktor Kliničkog centra Predrag Sazdanović.

On je naveo da je dijagnostika povredjenih obavljena i da je u dogovoru s lekarima koji su došli u Kragujevac sa VMA odlučeno da dvoje povredjenih bude prebačeno na lečenje u Beograd.

Sazdanović je ranije novinarima rekao da je u Kliničkom centru zbrinuto 25 povredjenih, od kojih troje ima višestruke povrede.

„S obzirom na specifičnost povreda, pozvali smo kolege sa VMA da nam pomognu u proceni statusa jer u odloženom vremenu može doći do novih naknadnih povreda pa želimo da im pružimo maksimalnu pomoć“, rekao je Sazdanović.

On je naveo da su povredjeni iz nesreće u TRZ zadobili opekotine, povrede mekih tkiva, a postoji oprez zbog mogućih povreda i unutrašnjih organa.

U eksploziji koja se danas dogodila tokom gašenja požara u TRZ „jedna osoba je izgubila život, a za tri se još traga“, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane Srbije.

Ministar odbrane Zoran Djordjević i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović obišli su TRZ i povredjene.

U eksploziji u Tehničko remontnom zavodu poginuo potpukovnik Miroslav Perišić https://t.co/7iZWoc0UQg #Kragujevac pic.twitter.com/9uF7iXtPXI— Grad Kragujevac (@GradKragujevac) February 28, 2017

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.