U trendu

Kraljevo: Šarčević otvorio sportsku halu Doma učenika

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević otvorio je danas novoizgrađenu sportsku salu u okviru Doma učenika srednjih škola u Kraljevu, u čiju je izgradnju uloženo 53.575.810 dinara.

„Reč je o zaista kvalitetnom objektu koji ima sve sadržaje. Objekat ima i aneks. Sama sala ima površinu veću od 900 kvadrata“, kazao je Šarčević i naveo da će salu osim učenika doma koristiti i sportski klubovi.

Izgradnja sportske sale sa aneksom sprovedena je u tri faze, a radovi su završeni u februaru. Ukupna površina objekta je 1.160 metara kvadratnih. Hala je opremljena svom sportskom opremom, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ministar je naglasio da obrazovanje više nije pasivan proces i da je u tesnoj vezi sa privredom.

„Kreiranje politike upisa i novih modela ustanova je zadatak Ministarstva i da u skladu sa potrebama i vremenom ispratimo ono što je privredi najpotrebnije“, kazao je Šarčević.

Otvaranju su, pored predstavnika Ministarstva, prisustvovati i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i direktor Doma učenika Dragutin Karanović.

Gradonačelnik Kraljeva istakao je da se ulaganje u obrazovanje višestruko vraća.

„Ulaganje u obrazovanje donosi najbolje prinose, zato su i lokalna samouprava i Ministarstvo prosvete zajedničkim naporima uspeli da ovu investiciju dovedu do kraja“, rekao je on.

Direktor Doma učenika Dragutin Karanović zahvalio je ovom prilikom Ministarstvu prosvete na podršci.

U novoizgrađenoj sali danas je odigrana i revijalna košarkaška utakmica timova Ministarstva prosvete i Doma učenika.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike