U trendu

Kritično u Ljuboviji, reka nosila sve pred sobom, srušen most (video)

Najkritičnija situacija trenutno je u Ljuboviji jer je reka Ljuboviđa poplavila centar varošice. Poplavljeno je oko 500 domaćinstava, a nivo reke je 60 centimetara viši nego tokom poplava 2014.

Na Fejbuku je objavljen snimak iz Ljubovije na kome se vidi kako bujica nosi sve pred sobom.

Gepostet von Zarija Zlaja Vasic am Montag, 22. Juni 2020

U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva.

​Prema najnovijim informacijama bujica je srušila i most na magistralnom putu Loznica-Ljubovija-Užice.

Ugroženo je pet mostova, a poplavljeno oko 500 domaćinstava, dok je nivo reke daleko viši nego u poplavama pre šest godina, objavio je RTS.

​Povređenih nema. Stanovništvo nije evakuisano, već se samo povuklo na spratove. Nadležne službe su na terenu, pune se džakovi sa peskom

​Drama kod Krupnja: Reka se izlila i potopila put, vatrogasci čamcima prevoze meštane do kuća
Obilne padavine izazvale su brojne probleme meštanima Mojkovića nadomak Krupnja, jer se reka toliko izlila iz svog korita da je ne moguće da bezbedno stignu do svojih domova.

​Na video snimku koji je objavljen u grupi Dobra zemlja na Fejsbuku vide se kako vatrogasci pomažu stanovništvu da pređu poplavljeni deo.

Inače, zbog velikih padavina raste nivo reka u zapadnoj Srbiji.

Krupanj 22.06.2020. 22:45h

Gepostet von Radjevina U Srcu am Montag, 22. Juni 2020

Stanovništvu u slivu Jadra naređeno je da izmeste nameštaj i tehniku iz prizemnih delova kuća jer se iz pravca Krupnja i Osečine očekuje veliki poplavni talas, preneo je RTS.

Ministar policije Nebojša Stefanović uputio je dodatne snage Sektora za vanredne situacije i pripadnike Žandarmerije u opštinu Osečina, kako bi pomogli građanima čije su kuće ugrožene usled izlivanja reke Jadar.

Poplavni talas Jadra se iz Osečine kreće ka Loznici, zbog čega je gradonačelnik Loznice proglasio vanrednu situaciju.

​Na gornjem toku Zapadne Morave i na Kolubari očekuje se veći porast, a vanredna situacija već je uvedena u četiri opštine.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.