najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kritikovao pa isključen iz partije

Dragan Kamaljević iz rudničkog sela Dragolj isključen je iz Socijalističke partije Srbije (SPS) jer je javno kritikovao rad i ponašanje predsednika Opštinskog odbora u Gornjem Milanovcu Jovice Carevića.
On je na sednici Opštinskog veća, čiji je član ispred SPS, uputio oštre kritike na rad Carevića, koji je i direktor Javnog preduzeća za puteve, jer je svome sinu vansudskim poravnanjem platio štetu na kolima zbog leda na putu. 

“Plaćeno je 420.000 dinara, ali on kao direktor mora da odgovara što je dozvolio da led bude na kolovozu i da njegov nerad plaćaju poreski obveznici”, objasnio je Kamaljević.

Carević mu je na te reči javno rekao da je “budaletina” a on mu uzvratio da je “džukela” i da ne poštuje nikakve odluke o izgradnji puteva u Dragolju, “već radi kako on želi”.

Ubrzo je održana sednica Izvršnog odbora SPS u tom gradu kada je Carević zahtevao da se Kamaljević isključi iz partije, što je ogromna većina podržala.

“Od 21 člana 19 je glasalo da bude isključen, a po jedan je bio uzdržan i protiv jer Kamaljević ne poštuje Statut i deluje van partijskih dogovora”, rekao je danas Carević za agenciju Beta.

Kamaljević je jedan od osnivača SPS i od višestranačkih izbora uvek je u rudničkom kraju biran za odbornika. Povodom isključenja je izjavio da čeka odluku i da će se žaliti svim partijskim organima.

Dragan Kamaljević je poznat jer, umesto Svetog Nikole, od raspada Socijalističke Federativne Repulike Jugoslavije, kao krsnu slavu slavi Dan Republike, 29. novembar, što je nazvao Titovdan.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike