U trendu

Krivične prijave protiv nepoznatih osoba koje su bacile deterdžent u fontanu na Slaviji

Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ saopštilo je danas da će u ponedeljak, 19. marta, podneti krivične prijave protiv nepoznatih osoba koje su bacanjem deterdženta u fontanu na Slaviji ugrozila njen rad i nanela finansijsku i materijalnu štetu javnom objektu.

To preduzeće osudilo je uništavanje fontana koje su imovina svih Beogradjana.

Sipanje deterdženta u fontanu na Slaviji samo je poslednje u nizu takvih bezočnih postupaka. Pre više meseci, na sličan način, na „udaru“ su bile fontane na Tašmajdanu i na Trgu Nikole Pašića.

Iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije“ apeluju da se bilo kakva hemijska sredstva ne ubacuju u fontane jer ometaju njihov normalan rad.

„Zbog sofisticirane tehnologije koju koristi i kojoj hemijska sredstva, poput deterdženta, sprečavaju rad, fontana na Slaviji će, zbog neodgovornosti pojedinaca, morati na kratko da prestane sa radom kako bi se očistile mlaznice i bazen“, navedeno je u saopštenju.

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je ranije da je pokušana sabotaža fontane na Slaviji kao i da je sve je snimljeno kamerama, a da  se na snimku jasno vidi kako dvoje ljudi sipaju deterdžent u fontanu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.