U trendu

Krivične prijave zbog napada na Malog, odbornike i policiju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će biti podnete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave tužilaštvu zbog napada na gradonačelnika Beograda Siniše Malog, odbornika Skupštine grada Beograda i pripadnika policije, na skupu Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“.

On je rekao da je policajac Ivan Džambić zadobio povrede po licu i da su mu polomljene naočare, kada ga udario transparent koji su nosili okupljeni i dodao da je policajac na snimanju glave u Urgentnom centru.

„On (policajac) tamo nije bio privatno, obavljao je svoj posao. Kada tužilaštvo bude ocenilo da li se radi o krivičnom delu mi ćemo videti da li ćemo podneti krivičnu prijavu“, takodje je rekao Stefanović, na konferenciji za novinare.

Stefanović je kazao da su demonstranti nasrnuli na gradonačelnika Beograda i grupu odbornika transparentima i da su neke od njih udarili drveni delovi na koje su bili zakačeni transparenti, kao i da je jednom policajcu pocepana uniforma.

„Jedan od učesnika polio je policajca neidentifikovanom tečnošću“, rekao je Stefanović

On je ocenio da današnji protest nije bio miran i da je to bio pokušaj prebijanja ljudi.

„Kada dodjete da povredite nekoga, da ga udarite motkom u glavu to ne može da se uporedi sa rušenjem nekih objekata“, rekao je Stefanović i dodao da je ljudima u izbornoj noći u Savamali ljudima bila ograničena sloboda kretanja, ali da tamo niko nije vezivan.

On je poručio svima koji žele da organizuju demonstracije da imaju prava na to, ali da ne mogu da se koriste nasiljem.

„Nasilje ne radja ništa dobro u ovoj zemlji“, rekao je Stefanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.