najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kurir najavio prijavu protiv Stefanovića

Adrija medija grupa (AMG) koja izdaje dnevni list “Kurir” saopštila je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića zbog, kako se navodi, zloupotrebe službenog položaja.

Kako su naveli, krivična prijava će biti podneta zbog toga što je Stefanović redakciju “Kurira” uporedio sa reketašima.

“Ministar bi trebalo da zna da je reketiranje ozbiljno krivično delo, te da, ako postoje dokazi, treba pokrenuti postupak pred nadležnim sudom. Stefanović postupke vodi preko režimskih medija i podriva vrednosti poput vladavine prava, za koju se, tobože, vladajuća garnitura zalaže” , ocenili su iz AMG.

Kako su dodali, skandalozno je da ministar u zemlji koja želi da bude deo Evropske unije zabranjuje davanje izjava medijima i disciplinuje članove drugih političkih stranaka zbog toga što imaju drugačiji stav i iznose ga u javnosti.

“Ministar nema pravo da na najprizemniji način lepi reketašku etiketu našim novinarima, koji su pod ogromnim pritiskom raznih batinaša i ucenjivača koji obilaze našu redakciju, prate i snimaju naše novinare i urednike, o čemu smo pisali i obaveštavali policiju”, naveli su iz te kompanije.

Prema njihovim rečima, sramota je da Stefanović umesto profesionalizacije pravi partijsku policiju, koja u okviru Odeljenja za bezbednosne poslove pri njegovom kabinetu prati novinare i ostale za koje partijsko-policijska vrhuška proceni da su nepodobni.

“O ministru najbolje govori afera s njegovim fantomskim doktoratom, za koji su eksperti utvrdili da je plagijat…A što se tiče reketiranja, glavni urednik ‘Kurira’ stoji na raspolaganju istražnim organima i ne beži od zakona, koji bi trebalo da se sprovodi u institucijama, a ne preko režimskih glasila”, navedeno je u saopštenju.

Stefanović je povodom izjave počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića za Kurir kazao da o njemu najbolje govori to što daje izjave “najgorim reketašima” iz “Kurira”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike