U trendu

Lakše u šoping: Trudnicama rezervisan parking u Beogradu

Prva besplatna parking mesta za trudnice obeležena su ispred tržnog centra “Big fešn” u Višnjičkog ulici, u okviru inicijative koju je pokrenulo udruženje majki i trudnica “Mamin san”, a podržala opština Palilula.

Predsednica udruženja “Mamin san”, Danka Todorović, rekla je da je akcija obeležavanja besplatnih parking mesta za trudnice potekla nakon velike ankete u kojoj je više od 600 majki naglasilo da je to neophodno.

– Više od 92 odsto trudnica izrazilo je želju da im se obezbede parking mesta ispred domova zdravlja i bolnica i zato apelujemo na sve državne i zdravstvene ustanove da se pridruže našoj inicijativi – rekla je Danka Todorović.

Događaju je prisustvovao i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, koji je najavio da će u narednom periodu napraviti plan za obeležavanja parking mesta za trudnice.

On je istakao da je akcija obeležavanja parking mesta za trudnice posebna za njega, s obzirom da je i njegova supruga u sedmom mesecu trudnoće. Jovičić je u ime opštine Palilula jednoj trudnici poklonio kolica za bebu.

Akcija obeležavanja parking mesta za trudnice biće nastavljena 26. septembra na području opštine Voždovac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar