U trendu

Lažna dojava o bombi u sudu u Novom Sadu

Zaposleni u Višem sudu u Novom Sadu vratili su se u zgradu sudova, nakon što je ustanovljeno da je dojava o bombi lažna, rekla je portparolka tog suda Ivana Karapandžić.

Zgrada u kojoj se nalazi više sudova u Novom Sadu evakuisana je danas oko 9.00 zbog dojave da je postavljenja bomba, a zaposleni su u zgradu ponovo počeli da ulaze oko 10.15, potvrdila je Karapandžić agenciji Beta.

Informacija o podmetanju bombe javljena je pola sata pred početka pripremnog ročišta u procesu protiv vodje zabranjene organizacije Nacionalni stroj Gorana Davidovića.

„Ulazak zaposlenih je završen oko 11.00, ali nema još informacija da li su se sve stranke u tom postupku okupile i da li će ročište biti nastavljeno“, rekla je Karapandžić.

Kako javljaju novosadski mediji lažne dojave o postavljenoj bombi su česte u novosadskim sudovima.

Pripremno ročište u procesu protiv Davidovića bilo je zakazano za 9.30 sati, zbog optužbi da je sa svojom grupom 2007. napao učesnike antifašističke šetnje u Novom Sadu. Postupak protiv ostalih optuženih u ovom slučaju u medjuvremenu je obustavljen, jer je ustanovljeno da su prekršajno osudjeni zbog tog incidenta.

Za njim nikada nije bila raspisana poternica, iako se nije pojavljivao na zakazanim ročištima, piše danas Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.