U trendu

LDP: Dačić izjavama opasno priziva '90-te

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske stranke (LDP) ocenio je danas da izjava lidera Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića da bi pitanje Vojvodine bilo internacionalizovano kao pitanje Kosova da nije bilo SPS-a, predstavlja opasno prizivanje aveti ’90-ih godina.

U saopštenju, LDP je ocenio da je Dačićeva izjava da je SPS „sačuvala“ Vojvodinu „u najmanju ruku neprimerena, neozbiljna i neutemeljena u realnosti“, jer je ta stranka „inspirator politike izazivanja ili učestvovanja u gotovo svim medjunacionalnim sukobima u bivšoj Jugoslaviji“.

„U Vojvodini nikada nije bilo želje za ocepljenjem od Srbije niti je ona okupirana. Tu obmanu plasirala je vlast u Beogradu sa ciljem izazivanja podela medju gradjanima na Srbe i nesrbe i željom za narušavanjem viševekovnih skladnih odnosa pripadnika različitih nacionalnosti, što je za za ljude u Vojvodini oduvek značilo povećanje tenzija i lošiji život“, naveo je LDP.

Prema navodima LDP-a, Vojvodjani su se uvek ponašali zrelije od vlasti u Beogradu i nisu dozvolili da se naruši bogatstvo zajedničkog života, a ni prebrojavanje ljudi po nacionalnoj pripadnosti.

Svakome ko želi dobro Srbiji i Vojvodini jasno je da je trajno rešenje za Vojvodinu davanje većih nadležnosti pokrajni kako bi gradjanke i gradjani Vojvodine mogli sami da uredjuju svoje odnose i prostor na kojem žive, naveo je LDP.

Predsednik SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u Novom Sadu da bi, da nije bilo SPS-a, pitanje Vojvodine danas bilo internacionalizovano kao što je internacionalizovano pitanje Kosova.

Dačić je dodao da je platforma SPS-a za izbore u Vojvodini da je Vojvodina srpska, da je autonomija u Srbiji, a ne protiv Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.