U trendu

LDP: Država mora da ispita navode o političkoj pozadini ubistva Djindjića

Liberalno demokratska partija (LDP) pozvala je danas državu Srbiju da hitno reaguje i ispita navode pripadnika zemunskog klana Miloša Simovića o političkoj pozadini ubistva premijera Zorana Djindjića.

Simović, koji u posebnom odeljenju zatvora Zabela izdržava višegodišnju kaznu zbog učešća u ubistvu premijera Zorana Djindjića i drugih zločina, rekao je pre dva dana na sudjenju za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije da je krajem 2010. ili početkom 2011. godine zamenicima tužioca za organizovani kriminal preneo informacije u vezi sa ubistvima Djindjića i Ćuruvije.

„Svaka informacija o ovom slučaju koju iznose svedoci pred državne organe, mora biti ispitana do kraja, tako i optužba da je odredjeni političar direktno naredio ubistvo premijera, i zato državni organi moraju da utvrde o kom političaru se radi i to javno objave“, naveo je LDP.

Ta stranka je dodala da bi eventualno odlaganje da se otkriju nalogodavci atentata na premijera produžilo agoniju u kojoj se od 12. marta 2003. godine nalazi čitavo srpsko društvo i pogodovalo onima kojima je bilo u interesu da se zaustave reforme koje je Djindjić sprovodio i koji su dali sve da do njegove eliminacije dodje.

LDP je najavio da će u Skupštini Srbije ponovo podneti Predlog rezolucije o utvrdjivanju političke pozadine ubistva Zorana Djindjića kojom će se državni organi obavezati na razotkrivanje svih okolnosti pripreme i izvršenja ubistva i da nijedan nosilac političke, stranačke ili javne funkcije ne sme biti poštedjen gradjanske obaveze da pred policijom i pravosudjem odgovori na sva pitanja u vezi sa političkom pozadinim ubistva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.