U trendu

LDP traži zaštitu Šabića od pretnji

Liberalno demokratska partija osudila je danas pretnje upućene povereniku za informacije od javnog značaja Srbije Rodoljubu Šabiću, posle njegovog zalaganja da se istraži ko su ljudi sa fantomkama koji su rušili objekte u Hercegovačkoj ulici u Beogradu.

„Neobično je da posle više od nedelju dana od tog dogadjaja, i dalje u javnosti postoji odredjeni strah da se o tome govori, a svako ko postavi pitanje kako je moguće da u 21. veku u centru Beograda neko sa fantomkama ugrožava nečiji integritet i imovinu, biva napadnut i obeležen“, navedeno je u saopštenju LDP.

Ta stranka je ocenila da reakcija policije navodi na sumnju da se slučaj ne istražuje ozbiljno i da mnoga pitanja ostaju bez odgovora.

„Šabić koji obavlja odgovornu funkciju, mora biti zaštićen od nasilja i pretnji koje su uzrokovane samo nečijom frustracijom, što u skladu za zakonom postavlja pitanja koja su u interesu gradjana. Nadležni organi moraju istražiti dogadjaj u Savamali i obezbediti sigurnost svakom gradjaninu i javnom funkcioneru koji u interesu istrage u skladu sa ovlašćenjima zahteva odredjene odgovore“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je nalaženje osumnjičenih za ovo krivično delo, kao i obezbedjivanje uslova da sve zainteresovane strane doprinesu rasvetljavanju rušenja zgrada, minimum je koji vlast mora pokazati.

Nepoznate osobe maskirane fantomkama su u noći izmedju nedelje, 24. i ponedeljka, 25. aprila bagerima rušile objekte u Hercegovačkoj ulici u Savamali, a neki od njih su maltretirali prolaznike. Po navodima očevidaca, maskirane osobe vezale su noćnog čuvara parcele i maltretirale ga. Policija nije došla da sačini izveštaj.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić objavio je na svom Tviter nalogu da je dobio preteću poruku zbog toga što traži informacije o tom incidentu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.