U trendu

LDP:Pozitivni stavovi Fiskalnog saveta dobra polazna osnova za reforme

Liberalno demokratska partija Srbije (LDP) saopštila je danas da je ocena Fiskalnog saveta Srbije o dobrim fiskalnim pokazateljima značajna vesti za gradjane Srbije i dobra polazna tačka za sprovodjenje ostalih reformi neophodnih za transformaciju srpske ekonomije u modernu i zdravu tržišnu privredu.

„Upravo zato je u ovom trenutku od najvećeg značaja da Srbija nastavi sa reformisanjem javnih preduzeća, poboljšanjem poslovnog ambijenta u cilju jačanja domaćih privrednika i privlačenja stranih investicija, ali i da istovremeno krene putem unutrašnjih reformi“, navodi se u saopštenju LDP.

Kako dodaju, opravdani pozitivni stavovi Fiskalnog saveta ne mogu zanemariti činjenicu da nema održive i efikasne ekonomije bez jasne proevropske političke orijentacije, spremnosti  da se menja zemlja i čitav region.

„Objavljeni izveštaj Fiskalnog saveta pokazuje da postoji potencijal, ali da podeljeno društvo i brojni promašaji koji su ostali za nama opominju da moramo drugačije da se ponašamo“, ocenio je LDP.

Fiskalni savet ocenio je da su fiskalna kretanja u Srbiji u prvih sedam meseci izuzetno povoljna, zbog čega bi ukupan deficit u ovoj godini mogao da iznosi oko dva odsto BDP-a, a da održivost tih rezultata zavisi od rešavanja problema javnih i završetka privatizacije državnih preduzeća, sa čime se kasni se i u 2016. godini.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.