U trendu

Lečić o optužbi za silovanje: To je najgnusnija laž

Glumac Branislav Lečić izjavio je danas da su tvrdnje da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld „najgnusnija laž“ koja ga diskredituje.

“Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje”, naveo je Lečić povodom optužbi glumice.

Slučaj Štajnfeld u predistražnoj fazi, obrađuje ga policija

Krivična prijava glumice Danijele Štajnfeld sa tvrdnjama da ju je pre nekoliko godina silovao kolega, poznati glumac Branislav Lečić, u predistražnoj je fazi.

U ovoj predistražnoj fazi postupka sve radnje preduzima policija u okviru provere navoda krivične prijave i prikupljanja dokaza, pa se očekuje da policija uskoro pozove Lečića na informativni razgovor.

Ukoliko bude osnova, tužilac može dati nalog i za njegovo zadržavanje u svojstvu osumnjičenog.

Prethodno je danas iz tužilaštva potvrđeno da je glumica u policiji u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca B. L. optužila da ju je silovao pre nekoliko godina, a mediji su preneli da je u pitanju glumac i opozicioni lider Branislav Lečić.

Portparolka tužilaštva Ivana Rakočević Tanjugu je rekla da su u toku dalje provere i da se radi na prikupljanju dokaza.

Lečić je u hitnom saopštenju odbacio ove navode, tvrdeći da je reč o gnusnoj laži i izrazio spremnost da u bilo kom trenutku odgovara u tužilaštvu na ovakvu optužbu.

Za krivično delo silovanje, u zavisnosti od načina izvršenja, propisane su kazne od najmanje dve ili pet godina zatvora, a kao maksimalne od 10, 12 i 15 godina zatvora.

Glumica je u avgustu prošle godine u medijima ispričala da ju je silovao “moćnik iz filmske industrije“ pre četiri i po godine, nakon čega se ona odselila u Ameriku.

U trejleru filma „Zaceli me“, koji je premijerno prikazan nedavno na festivalu u Sarajevu (održanom onlajn), na nekoliko sekundi se, prema pisanju medija, pojavljuje Danijela dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu:

„Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji“, govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita: „O, bože, Dani, zašto nam to nisi rekla?“

Nakon toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da obelodani i ime silovatelja, ali je to tek nedavno učinila prilikom iskaza u policiji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.