U trendu

Legija časti direktoru FoNeta

Direktor i glavni i odgovorni urednik Novinske agencije FoNet Zoran Sekulić dekretom predsednika Francuske Fransoa Olanda odlikovan je ordenom Legije časti u rangu viteza, prenela je danas agencija FoNet.

U pismu ambasadorke Francuske u Srbiji Kristin Moro upućenom Sekuliću dekret o priznanju donet je na predlog francuskog ministra spoljnih poslova i medjunarodnog razvoja Žan Mark Eroa.

Sekulić, predsednik Upravnog odbora Asocijacije medija, najvećeg poslovnog udruženja štampanih i onlajn medija u Srbiji, član je Medjunarodne federacije novinara, Nezavisnog udruženja novinara Srbije i Medijske organizacije jugoistočne Evrope (SEEMO Beč).

Bio je pregovarač medijske zajednice (Asocijacija medija, NUNS, UNS, NDNV i Lokal pres) sa Vladom Srbije, prilikom izrade Medijske strategije u septembru 2011. godine.

Nagradjen je kao OEBS ličnost 2012. godine, za doprinos medijskim reformama u Srbiji.

Zoran Sekulić rodjen je u Beogradu 1958. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1981. da bi godinu dana kasnije započeo profesionalnu novinarsku karijeru, kao saradnik u Radio Beogradu (Program 202).

Od 1983. do 1993.godine radio je kao novinar i urednik u Novinskoj agenciji Tanjug. Zbog neslaganja sa uredjivačkom politikom Tanjuga, u jesen 1992. godine podneo je ostavku na mesto urednika političke rubrike, a u novembru sledeće godine napustio je tu agenciju. U februaru 1994. godine pokrenuo je FoNet.

Ambasadorka Kristin Moro prirediće prijem u rezidenciji Francuske u Beogradu na kojem će Sekuliću uručiti orden Legije časti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.