U trendu

Lekić (NUNS): Vukašin Obradović sutra predaje zahteve Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić izjavio je da će direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović sutra poslati svoje zahteve Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi.

Lekić je novinarima ispred prostorija Vranjskih rekao da je stanje Vukašina Obradovića koji je danas stupio u štrajk gladju, za sada stabilno i da veruje da večeras neće okončati štrajk.

„Od trenutka od kada preda te zahteve, sudbina Vranjskih i njegova sudbina više nisu u njegovim rukama nego u rukama Republike Srbije“, kazao je Lekić.

Upitan o skupu podrške Obradoviću večeras u Beogradu, Lekić je kazao da je ono što se desilo Vukašinu Obradoviću, posledica „povlačenja po blatu i nacrnjem mulju“ na naslovnim stranama i u tekstovima u proteklom periodu.

„Njegov štrajk više nije stvar Vranja i Vranjskih, već profesije. Nadam se da će to postati problem Srbije. Ovo što se dešava Vranjskim, sutra se vrlo lako može deseiti preostalim slobodnim medijima koji su još ostali i koji kritički promišljaju i vrednuju rad Vlade“, kazao je Lekić.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović zaključao se danas u prostorije tog lista u centru Vranja, pošto je prethodno saopštio da počinje štrajk gladju.

Obradović je zbog gašenja Vranjskih počeo štrajk gladju s ciljem da, kako je naveo u otvorenom pismu, skrene pažnju „novinarima i novinarkama, ali i svim gradjanima na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar