U trendu

Leskovački novinari protestovali u centru grada, tražili smenu Gašića

Novinari u Leskovcu pridružili su se večeras skupu „Novinari ne kleče“, sa koga je u nekoliko gradova Srbije zatražena smena ministra odbrane Bratislava Gašića, koji je uvredio novinarku.

Novinari su danas na Širokoj Čaršiji u Leskovcu zatražili da predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić održi obećanje dato pre dve nedelje, da će smeniti Gašića, zbog nekorektnog odnosa prema novinarima.

Poverenik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) za Leskovac Bratislav Ilić ocenio je da je ovo skup podrške ne samo novinarki Zlatiji Labović, već svim koleginicama i kolegama koji su nekada doživeli manje ili mnogo veće uvrede, a prećutali ih zbog straha.

„Ovo je vetar u leđa koleginicama i kolegama da svoj posao uvek rade odgovorno i bez straha, ali ovo je i poruka političarima na funkcijama, koje ovaj narod plaća, da sve te privilegije sa sobom nose i odgovornost, poštovanje, kulturu i humanost“, kazao je Ilić, uz ocenu da su novinari savladali strah i izašli na protest.

Na skupu u Leskovcu učestvovali su novinari skoro svih lokalnih medija, od kojih su neki i dopisnici nacionalnih medijskih kuća. Skup su podržale i nevladine organizacije i predstavnici opozicionih stranaka u Leskovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar