U trendu

Linta: Milanović nervozan jer Srbiji raste ugled

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta pozdravio je danas izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je, odgovarajući hrvatskom premijeru Zoranu Milanoviću, rekao da je Srbija uvek spremna na razgovore zbog regionalne stabilnosti i prijateljskih odnosa među narodima i državama.

Linta smatra da Milanović sve više pokazuje netrpeljivost jer, kako je naveo, misli da je Hrvatska „tobože više vredna od Srbije“ i da mu nije potreban nikakav razgovor, saopšteno je iz Koalicije udruženja izbeglica.

„Očigledno je da Milanović odbija istinski dijalog sa Srbijom jer ne želi dobre odnose između dve države na osnovama međusobnog poštovanja i ravnopravnosti“, rekao je Linta.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica najoštrije je osudio izjavu hrvatskog premijera koji je rekao da „ne zna“ ko je Tomislav Nikolić i koji posao obavlja.

„Jadno je da se Zoran Milanović spušta na takav nivo da vređa predsednika srpske države. To pokazuje da u Hrvatskoj sve više vlada nervoza zbog činjenice da Srbiji, zbog ekonomskih reformi i odnosa prema izbeglicama, raste ugled u međunarodnoj zajednici“, rekao je Linta.

On kaže da je čudno što hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović uslovljava sastanak sa predstavnicima vlasti u Srbiji ukoliko zvanični Beograd napravi pomak u rešavanju nekih otvorenih pitanja, kao što je pitanje nestalih.

Linta ističe da Grabar Kitarović veoma dobro zna da je Hrvatska postala član Evropske unije, a da nije rešila brojna otvorena pitanja između dve države.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar