U trendu

Lončar: Od 17. septembra besplatni pregledi za sve gradjane

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas da će od 17. septembra biti uvedena praksa besplatnih pregleda za sve gradjane, najpre u opštim bolnicama i kliničko-bolničkim centrima, a kasnije i u domovima zdravlja.

Lončar je za RTS kazao da će besplatni pregledi biti organizovani jednom mesečno kako bi eventualna oboljenja bila otkrivena što ranije.

„Od 17. septembra, od 8.00 do 16.00 časova, u svim opštim bolnicama i u kliničko-bolničkim centrima u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, svi gradjani, i oni bez zdravstvene knjižice, moći će da urade EKG, da izmere pritisak, nivo šećera u krvi“, kazao je Lončar.

Po njegovim rečima, vrsta pregleda biće menjana u narednom periodu u zavisnosti od toga šta se na njima otkrije a obavljaće ih specijalisti.

Govoreći o povećanju plata u zdravstvu, ministar je kazao da ne želi da govori o procentima, ali je najavio da će uvećanje „sigurno“ biti najveće u tom sektoru.

Lončar je dodao da će 3. oktobra biti otvorene ponude za nabavku najnovije verzije sajber noža koji se koristi u lečenju tumora veličine do osam centimetara i koji kako je naveo, ne oštećuje zdravo tkivo pacijenata.

(Beta)

1 komentar
  1. W

    A kada treba da zakaže pregled kod specijaliste 6 meseci unapred je zauzeto. Kompjuteri su čudo.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike