U trendu

Lončar uvodi red u zdravstvo

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas u Nišu da će zdravstveni sistem Srbije preko noći morati da se uvede u red i sistem, jer neće više biti opraštanja za propuste.

On je za TV Prva kazao da je nesrećan slučaj dečaka iz Loznice, koji je umro od infekcije nakon preloma ruke, prekretnica za srpsko zdravstvo, jer se greške više neće praštati.

„Svim direktorima i rukovodiocima zdravstvenih ustanova poručio bih da nemamo više vremena, stvari preko noći moraju da se menjaju. Propisi i protokoli moraju da se poštuju. Gde god se uoči nepravilnost, leteće načelnici, odlaziće direktori. Upozoravam direktore da poštuju pravila“, rekao je Lončar.

Govoreći o tome da u Kliničko-bolničkom centru Niš nema više liste čekanja, Lončar je kazao da je time ispunjen dvadesetogodišnji san gradjana Niša, koji više ne moraju da idu u Beograd i druge kliničke centre u Srbiji na operacije i preglede.

„To više nije samo priča. Za ovaj KBC nabavljena je magnetna rezonanca, dva nova akceleratora i nema više liste čekanja čak ni za zračenja. Ovo nije više samo priča“, rekao je Lončar.

On je potvrdio najavu premijera Aleksandra Vučića da će do 31. marta 2017. godine biti završen novi KBC u Nišu i podsetio da je projekat izgradnje počeo još 2006. godine, da je zgrada počela da se gradi 2014. godine, a da će u ceo projekat biti uloženo 30, a za opremanje 15 miliona evra.

„Zaposliće se novi ljudi, u prethodne dve godine ovde je zaposleno preko 200 medicinskih radnika i odobreno je više stotina specijalizacija. Ovaj kraj ima dobru budućnost. Trudimo se da gradjani koriste najsavremenije uslove lečenja“, rekao je Lončar.

Lončar boravi u Nišu u okviru zasedanja Vlade Srbije u Nišu od 13. do 19. oktobra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar