U trendu

Lukić: U Beogradu se nije značajno promenio broj birača

BEOGRAD – Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić izjavio je da se broj birača u Beogradu nije značajno promenio od održavanja izbora za gradske odbornike pre dve godine.

On je gostujući u Beogradskoj hronici rekao da je otprilike isti broj birača, iako je birački spisak u poslednje dve godine značajno ažuriran.

Isti je, dodao je, i broj biračkih mesta, oko 1.200 na teritoriji grada.

Pošto se ne sprovode izbori za Skupštinu grada Beograda, već za skupštine 17 gradskih opština, Zoran Lukić je naveo da Gradska izborna komisija neće vršiti nadzor nad 17 opštinskih izbornih komisija, već će one biti samostalne u kontroli izbora za odbornike.

Predsednik Gradske izborne komisije je dodao da građani mogu da imaju uvid u birački spisak preko sajta republičkog ministarstva, preko sajta opština, mogu lično da dođu u opštinu da izvrše uvid u birački spisak.

„Uvid u birački spisak je značajno olakšan i sada su raspisani oglasi na svim sajtovima i na svim oglasnim tablama da svi građani mogu da izvrše uvid u birački spisak, što je i obaveza svih opština“, rekao je Lukić, uz napomenu da ako neko želi da promeni glasačko mesto, to može da učini najkasnije tri dana pre održavanja izbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.