najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mali: Biciklistička staza uz Karađorđevu ulicu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je nađeno rešenje, alternativni pravac – staza uz Karađorđevu ulicu, za bicikliste zbog zatvaranja dela Savske promenade.

“Odlučeno je da se prihvati moj predlog, da se nađe alternativa za te bicikliste jer nema potrebe da obilaze tri i po kilometara. Proći će paralelnom stazom uz Karađorđevu ulicu do mesta gde prestaju radovi koji su trenutno u toku”, rekao je Mali novinarima nakon obilaska radova na restauraciji fasade na Kući pukovnika Elezovića u Njegoševoj ulici.

Prema njegovim rečima, radi se o stazi koja u principu prati Savsku promenadu, šetalište. “Mislim da neće biti nikakvih problema za bicikliste, da će biti zadovoljni. Njihov zahtev smo uzeli u razmatranje, usvojili smo ga”, rekao je Mali dodajući da su asvaltiranje i čišćenje u toku.

Navodeći da je po njegovom mišljenju to najbolje rešenje, on je naveo da zatvoreni deo jeste staza za bicikliste i Beograđane koji žele da se prošetaju.

“Samo sam ih zamolio za malo strpljenja. Za 70 dana to će biti potpuno otvoreno, drugačije, sa posebnom stazom i za bicikliste i pešake. Činimo sve da ulepšamo ovaj grad”, rekao je Mali.

Ističući da je to deo izgradnje projekta Beograd na vodi, on je ukazao da se očekuje izgradnja još dva kilometara promenade, ali da će se raditi sukcesivno.

Kako je naveo, radiće se na tome, ali će se, takođe, izaći u susret svima onima kojima je potrebno da se olakša period izgradnje.

“Nismo hteli da zatvorimo tu promenadu. Nje nam tako palo sa neba, nego radimo da bi ulepšali taj deo grada. Videćete pocetkom septembra, kada je krajnji rok za završetak, malo drugačiju promenadu i sliku nekog budućeg Beograda. Mislim da  vredi čekati, a u međuvremenu imaju stazu pored”, rekao je Mali dodajući da se izašlo u susret biciklistima.

(Tanjug)

Pročitajte još i:

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike