U trendu

Mali: Grad pomaže migrantima koliko može

Grad Beograd je aktivno uključen u pružanje pomoći migrantima i radi sve što može da im olakša boravakkod nas, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali.

“Već smo aktivno uključeni s obzirom da neposredno komuniciramo i radimo zajedno sa Ministarstvom za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je zaduženo za to“, rekao je Mali novinarima odgovarajući na pitanje da li Grad planira da se aktivnije uključi u pružanje pomoći migrantima.

On je kao primer istakao da su juče bile neophodne dodatne cisterne vode u parkiću pored autobuske stanice, a da je grad odmah reagovao i poslao cisterne.

“Činimo sve kao grad, što nam traže iz ministarstva, da im olakšamo boravište s obzirom da su uslovi nepodnošljivi pogotovo za one koji žive napolju jer su ekstremne temperature. Šta god treba i šta god ministarstvo traži mi smo tu na raspolaganju. Pokazali smo da pratimo njihove aktivnosti“, rekao je Mali.

Na pitanje da li Grad ima neku inicijativu, gradonačelnik je istakao da grad nema nadležnost po tom pitanju objašnjavajući da ljudima treba pomoći, a šta se god traži od grada on pomaže.

Kada je reč preseljenju migranata na neko drugo mesto, Mali je rekao da sve zavisi od Vlade Srbije, ministarstva.

“Ako su za sada tamo, tamo su. Na nama je da očistimo park – imamo komunalna preduzeća – Zelenilo, Čistoću, koja rade sve tri smene tamo da se očisti, sredi. Donosimo vodu – redovno postoje cisterne i kod hotela Bristol i u parkiću. Sve što možemo da uradimo da olakšamo njihovo boravište ovde mi olakšavamo a gde će i kako će, to nije naša obaveza“, rekao je Mali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.